Op 1 november organiseerden we een bijeenkomst over diversiteit met jongeren. Welke vragen spelen er bij jongeren op het gebied van diversiteit? En hoe moeten hulpverleners omgaan met verschillen tussen jongeren en tussen hulpverlener en cliënt? Lees hier het verslag.

Gemist?

Je kan jouw ervaring en wensen nog steeds meegeven. Wij plaatsen jouw ervaring dan met jouw toestemming in onze databank met signalen. De databank raadplegen wij wanneer we met de gemeente in gesprek gaan over dit onderwerp. Zo gaat jouw ervaring niet verloren en kunnen we jouw tips en ervaringen meenemen in onze adviezen.

In gesprek over diversiteit

Als we het hebben over diversiteit in de jeugdhulp gaat dat over alle manieren waarop wij van elkaar kunnen verschillen. Denk aan levensfase, seksualiteit, etniciteit, religie, klasse, gender, etc. Dit maakt ieder van ons uniek, ook in wat we nodig hebben in de hulpverlening. De vraag die centraal stond tijdens de bijeenkomst was ‘hoe moeten hulpverleners omgaan met verschillen (tussen jongeren en tussen hulpverlener en cliënt)?’

Bij diversiteit in de jeugdhulp kan je bijvoorbeeld denken aan goede of minder goede ervaringen in:

  • De kennismakingsfase (intake en start hulp)
  • De matching tussen de jongere en de hulpverlener
  • Het gevoel dat je begrepen en gehoord wordt in je hulpvraag