Zo kun je meedoen

Jouw ervaring telt

En dan?

Alle ervaringen en signalen verzamelen we op 1 plek. Zo gaat geen ervaring verloren! Dat doen we anoniem, je naam schrijven we daar niet op.

Heeft het zin?

Ja! Met jouw ervaring kunnen we de gemeente tips en adviezen geven over wat er beter kan. Dat kan alleen als we weten wat je er écht van vindt.

Meedoen bij JPA

Swipe opzij en lees kort en krachtig hoe je mee kan doen en of het zin heeft.

Je kan 1x je ervaring of verhaal met ons delen.

Dat mag op een manier die voor jou prettig is. Via de mail, even bellen, appen of we spreken wat af.

Meedenken in een thema-bijeenkomst

Iedere paar weken is er wel een bijeenkomst, over allerlei thema’s en samen met andere jongeren en ouders. Zit er iets bij wat jou aanspreekt?

Lid worden van de Adviesgroep

Wil jij onderdeel zijn van een vaste groep jongeren en ouders? Maandelijks komen zij samen om met elkaar én met mensen van de gemeente in gesprek te gaan.

Ben jij een Amsterdamse jongere of ouder die ervaring heeft met jeugdhulp? En wil je je mening daarover delen? Dan zit je bij het Jeugdplatform Amsterdam goed. Hier kun je jouw ervaring delen en helpen nadenken over hoe de jeugdhulp anders of beter kan. Meedoen kan op verschillende manieren: van één keer je verhaal vertellen, tot regelmatig meedenken in bijeenkomsten.

Ik wil 1-op-1 mijn mening geven

Heb jij wel iets te vertellen over hoe jij jouw hulp ervaart, maar doe je dat liever niet in een groep? Geen probleem! We komen graag met je in contact en dan kunnen we afspreken op een manier die voor jou goed voelt. De één spreekt liever in het echt ergens af, de ander belt of mailt liever. Maar je kan jouw ervaring en mening ook online meegeven.

Ik wil een keer meedoen tijdens een themabijeenkomst

Vind jij het leuk om je mening te geven over hoe jij de hulp ervaart in een groep met andere jongeren en ouders? Doe dan mee aan een van onze themabijeenkomsten. Houd de activiteiten agenda in de gaten, er komt ongetwijfeld een thema voorbij dat je aanspreekt!

Ik wil meedoen in de Adviesgroep

De Adviesgroep is een vaste groep jongeren en ouders die één keer per maand samen komt om ervaringen uit te wisselen en aan de gemeente te vertellen wat goed gaat en wat beter kan. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van deze groep? Regelmatig komt er een plekje vrij.

Wij komen naar jou toe

Ben je zelf al lid van een cliëntenraad binnen de jeugdhulp of aangesloten bij een organisatie die met jeugdhulp te maken heeft? Dan komen wij graag langs om kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Door onze krachten te bundelen kunnen we vaak meer bereiken dan alleen. Je kan contact opnemen met Kati of Zarina om een afspraak in te plannen.

Benieuwd naar de ervaringen van anderen?

Meer weten over de thema’s waar we mee bezig zijn?