Nieuws

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Voornemens 2023

03-02-2023

Voor 2023 hebben we vijf voornemens waar we mee aan de slag willen. We willen verdiepend onderzoek doen naar passend onderwijs en hulp bij (on)veiligheid. We houden ontwikkelingen binnen de gemeente in de gaten en betrekken daar jongeren en ouders bij. En we gaan actiever op zoek naar jongeren adviseurs en bundelen opgehaalde ervaringskennis in kennisproducten.

Lees meer

Save the date: bijeenkomst voorrang op wachtlijsten

03-02-2023

Op 21 maart willen wij in gesprek met jongeren en ouders over voorrang op wachtlijsten. Vanuit de ontwikkelagenda zijn de gemeente, aanbieders en JPA hierover in gesprek en zijn de meningen verdeeld. Wat vinden jongeren en ouders hierbij belangrijk? Hoe bepaal je wie eerder hulp nodig heeft? Wanneer is een hulpvraag urgent? En wat laat je daarin meewegen? 

Lees meer

De route naar passende (jeugd)hulp

27-10-2022

Op 20 september organiseerden wij een bijeenkomst waarin we met jongeren en ouders hebben nagedacht over welke reis je aflegt naar en in de hulpverlening. Een reis vanaf het punt waarop je je zorgen maakt of een vraag hebt, naar passende hulpverlening en goede nazorg.

Lees meer

Samenwerken: elkaar beter leren kennen

27-10-2022

Oktober stond bij ons in het teken van teambuilding en kennismaking. Door elkaar beter te leren kennen creëer je vertrouwen en kun je beter samenwerken. Omdat wij samenwerken met veel verschillende partijen vinden wij het belangrijk om hier regelmatig aandacht aan te besteden.

Lees meer

Nieuwe wethouder op bezoek

27-10-2022

Wethouder Marjolein Moorman kwam op 11 oktober op bezoek bij onze adviesgroep. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen is zij de nieuwe wethouder die over jeugd en onderwijs gaat. We hadden haar uitgenodigd om kennis te maken, uit te wisselen over waar wij mee bezig zijn en hoe we goed kunnen samenwerken.

Lees meer

Adviesgroep: dit helpt tijdens het wachten

29-06-2022

Wachten op jeugdhulp is erg vervelend, maar bijna onvermijdelijk in deze tijd van schaarste en personeelstekort. Vaak wacht je al een tijd voordat je voor hulp aanklopt en duurt het nog lang voordat je kan beginnen. Je kan het een beetje vergelijken met wachten op het vliegveld. Met onze adviesgroep hebben we nagedacht over creatieve oplossingen tijdens het wachten.

Lees meer

Symposium: samenwerken aan veilige VO-scholen en groeikansen voor leerlingen

29-06-2022

Eind juni sloten wij aan bij dit symposium om meer te weten te komen over de ontwikkelingen rondom jongerenwerk op middelbare scholen en de samenwerking met (preventieve) jeugdhulp. Vanuit dit thema zijn wij ook bezig met het voeren van gesprekken met leerlingen op meerdere middelbare scholen in Amsterdam, omdat we het belangrijk vinden dat hun stem hierin wordt meegenomen.

Lees meer

Het succes van het ELANCE festival

16-06-2022

Op 16 juni stonden we met een stand op het ELANCE festival om meiden, moeders en coaches kennis te laten maken met wat je allemaal bij het Jeugdplatform kan doen. Door een creatieve draai te geven aan het spel ‘Doen, durf of de waarheid’ spraken we veel meiden over hun ervaring en mening. Mooi weer, veel interessante gesprekken en gezelligheid. Wat een succes!

Lees meer

In gesprek met statushouders

25-04-2022

Op 23 maart mochten wij aansluiten bij een bijeenkomst van de Klankbordgroep Vluchtelingen (KVA). Ook Jeugdbescherming, OKT en de gemeente waren uitgenodigd om in gesprek te gaan over de negatieve beeldvorming die statushouders hebben over jeugdhulp en jeugdbescherming. Het was een leerzame bijeenkomst die veel inzichten en een samenwerking opleverde.

Lees meer

Op bezoek bij de gemeente

05-04-2022

Wij gaan regelmatig langs bij de gemeente om te laten zien dat wij er zijn en mee te geven dat het belangrijk is om de stem van jongeren en ouders mee te nemen in het maken van beleid. Na twee jaar afstand mochten we weer langskomen bij een overleg van de afdeling Jeugd binnen de gemeente.

Lees meer

Jaaroverzicht 2021

22-02-2022

Ook in 2021 hadden we nog te maken met corona dat de veerkracht van jongeren en ouders op de proef stelde, en hebben we elkaar veel te zelden ‘live’ kunnen spreken. Toch hebben we – vaak online – mooie bijeenkomsten kunnen organiseren en advies kunnen geven. In dit overzicht delen wij graag onze 5 hoogtepunten uit 2021.

Lees meer

Jeugdplatform op de JIJ voor de Jeugd Week

13-12-2021

Van 8 t/m 11 november was de “JIJ voor de Jeugd Week. Vier dagen vol workshops, TED Talks en webinars over de resultaten en uitvoering van de transformatie van de jeugdhulp in Amsterdam-Amstelland. Ook het Jeugdplatform Amsterdam was hierbij aanwezig.

Lees meer