Nieuws

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Symposium: samenwerken aan veilige VO-scholen en groeikansen voor leerlingen

29-06-2022

Eind juni sloten wij aan bij dit symposium om meer te weten te komen over de ontwikkelingen rondom jongerenwerk op middelbare scholen en de samenwerking met (preventieve) jeugdhulp. Vanuit dit thema zijn wij ook bezig met het voeren van gesprekken met leerlingen op meerdere middelbare scholen in Amsterdam, omdat we het belangrijk vinden dat hun stem hierin wordt meegenomen.

Lees meer

Het succes van het ELANCE festival

16-06-2022

Op 16 juni stonden we met een stand op het ELANCE festival om meiden, moeders en coaches kennis te laten maken met wat je allemaal bij het Jeugdplatform kan doen. Door een creatieve draai te geven aan het spel ‘Doen, durf of de waarheid’ spraken we veel meiden over hun ervaring en mening. Mooi weer, veel interessante gesprekken en gezelligheid. Wat een succes!

Lees meer

In gesprek met statushouders

25-04-2022

Op 23 maart mochten wij aansluiten bij een bijeenkomst van de Klankbordgroep Vluchtelingen (KVA). Ook Jeugdbescherming, OKT en de gemeente waren uitgenodigd om in gesprek te gaan over de negatieve beeldvorming die statushouders hebben over jeugdhulp en jeugdbescherming. Het was een leerzame bijeenkomst die veel inzichten en een samenwerking opleverde.

Lees meer

Op bezoek bij de gemeente

05-04-2022

Wij gaan regelmatig langs bij de gemeente om te laten zien dat wij er zijn en mee te geven dat het belangrijk is om de stem van jongeren en ouders mee te nemen in het maken van beleid. Na twee jaar afstand mochten we weer langskomen bij een overleg van de afdeling Jeugd binnen de gemeente.

Lees meer

Jaaroverzicht 2021

22-02-2022

Ook in 2021 hadden we nog te maken met corona dat de veerkracht van jongeren en ouders op de proef stelde, en hebben we elkaar veel te zelden ‘live’ kunnen spreken. Toch hebben we – vaak online – mooie bijeenkomsten kunnen organiseren en advies kunnen geven. In dit overzicht delen wij graag onze 5 hoogtepunten uit 2021.

Lees meer

Jeugdplatform op de JIJ voor de Jeugd Week

13-12-2021

Van 8 t/m 11 november was de “JIJ voor de Jeugd Week. Vier dagen vol workshops, TED Talks en webinars over de resultaten en uitvoering van de transformatie van de jeugdhulp in Amsterdam-Amstelland. Ook het Jeugdplatform Amsterdam was hierbij aanwezig.

Lees meer

Update over ons advies over wonen voor kwetsbare jongeren

09-06-2021

Deze maand hebben we een reactie gekregen van de gemeente op ons advies. Zij erkennen ook dat het woonprobleem een grote uitdaging vormt waar zij samen met woningcorporaties en andere partijen oplossingen voor zoeken. Maar goed nieuws! Uit de reactie blijkt namelijk dat de gemeente al bezig is met veel van onze aanbevelingen.

Lees meer

In gesprek met veerkrachtige jongeren

09-06-2021

JPA-stagiaire Tynke heeft haar scriptie afgerond. Zij heeft onderzoek gedaan naar hoe het preventieve jeugdbeleid in Amsterdam aansluit bij de leef- en belevingswereld van jongeren met mentale problemen. Om antwoord te vinden op die vraag heeft zij 9 jongeren uitgebreid geïnterviewd en samen met hen een tijdlijn gemaakt van hun leven.

Lees meer

Een terugblik op 2020

05-01-2021

De eerste zin van dit nieuwsbericht heb ik al een aantal keer opnieuw geschreven. Het is tenslotte wel erg cliché om te zeggen: wát een jaar hebben we achter de rug! Maar het is wel de realiteit. In de eerst maanden van 2020 konden we gewoon nog naar kantoor en bijeenkomsten met jongeren en ouders organiseren. In maart werd dat opeens allemaal anders. Dit bracht de nodige uitdagen met zich mee.

Lees meer

Geslaagd werkbezoek bij de gemeente

09-09-2020

Donderdag 9 januari zijn jongeren, ouders en ondersteuners van het Jeugdplatform op werkbezoek geweest bij de gemeente Amsterdam. Na een hartelijk ontvangst, kregen we van Anne Graumans een leerzame workshop over het politieke bestuur van de stad. Welke functies bestaan er allemaal? Wie is de baas over wie? Hoe werken verschillende organen met elkaar samen?

Lees meer

Hoe is het om een LVB te hebben?

09-10-2019

Iedere tweede dinsdag van de maand komt een vaste groep jongeren en ouders samen voor de Adviesgroep-vergadering van het Jeugdplatform. Deze keer stond de avond in het teken van het hebben van een licht verstandelijke beperking (LVB).

Lees meer