Ontmoet Helen: onze nieuwe collega bij het Jeugdplatform!

Ontmoet onze nieuwste aanwinst: Helen Calikci! Sinds 1 januari 2024 is Helen het Jeugdplatform komen versterken. Met haar sterke gevoel voor rechtvaardigheid, creativiteit en scherpe blik is zij een meerwaarde voor het team en de adviesgroep. Lees snel verder om Helen beter te leren kennen. Misschien inspireert zij jou ook wel!

Al van jongs af aan heeft Helen een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Als kind droomde ze dan ook al over werken voor Unicef en in Afrika. Helen komt al haar hele carrière op voor de belangen van minderheden en mensen die hulp nodig hebben in de maatschappij. Hierbij heeft zij de focus gelegd op kinderen, jongeren en vrouwelijke migranten.

Het behartigen van de belangen van ouders en jongeren is voor haar dan ook geen onbekend terrein, maar is nu wel eentje die gerechtvaardigd en beleidsmatig is. Het is het doel van Helen om binnen het Jeugdplatform de stem van de jongeren te versterken. Zij wil met de jongeren in gesprek gaan en hen de ruimte bieden om hun behoeftes uit te spreken. “Niet over de jongeren (praten), maar met.” is haar motto.

In haar rol als ondersteuner van het Jeugdplatform biedt Helen nieuwe perspectieven bij het vormgeven van de adviesgroep, mooie inzichten en creatieve werkvormen. Naast deze mooie kwaliteiten wil zij als mens als professional groeien. Ze ziet haar nieuwe rol als een “Jas die past, maar waaraan ik nog moet wennen om mij erin comfortabel te voelen.” Wij vinden dat de jas haar ontzettend goed staat. Welkom, Helen!