In verhalen van anderen kan je herkenning en inspiratie vinden. Dat iemand dezelfde uitdaging op een bepaalde manier heeft aangepakt waar je zelf niet op was gekomen. Of dat je leest dat anderen hetzelfde ervaren en dat jij daar niet alleen in bent. Ook professionals kunnen daarvan leren.
Hoe werkt het?
- 1 tot 2 uur interview (online of live afspraak)
- 1 tot 2 uur verhaal afstemmen en afmaken (via de mail, online of live afspraak)
- Schrijven van het verhaal (samen of door ons)
- Foto of video voor bij het verhaal
- Wij publiceren het verhaal op de plekken die wij samen hebben afgesproken
- Als dank voor het delen van jouw verhaal krijg je een vergoeding van €15,
Om een beeld te krijgen hoe ervaringsverhalen eruit komen te zien kan je hier verhalen lezen die wij eerder hebben geschreven.
Belangrijk om te weten
- Het is jouw verhaal, dus jij beslist waarover het gaat en voor wie het geschreven wordt. Je kan kiezen om jouw verhaal anoniem te delen of je eigen naam te gebruiken. Je mag zelfs helpen met schrijven als je dat leuk vindt. Dit bespreken we allemaal tijdens onze eerste afspraak.
- Bij elk verhaal zoeken of maken we passende foto’s. Bij anonieme verhalen houden we er rekening mee dat jij niet zelf op de foto’s staat. Als je zelf wel in beeld wilt kunnen we ook een korte video van 1 minuut maken.
- Via ons kan jij je verhaal delen met andere jongeren, ouders, zorgprofessionals en ambtenaren van de gemeente Amsterdam in ons netwerk. Die bereiken wij o.a. via onze sociale media kanalen Instagram, Facebook en LinkedIn.