In een crisissituatie moet er vaak snel actie ondernomen worden, zoals een uithuisplaatsing of hulp inschakelen. Met onvoldoende tijd om te overleggen maken hulpverleners vaak zelf beslissingen, maar zijn dat ook de juiste beslissingen? Hoe ervaren jongeren dat en wat kan daarin verbeterd worden?

Gemist?

Je kan jouw ervaring en wensen nog steeds meegeven. Wij plaatsen jouw ervaring dan met jouw toestemming in onze databank met signalen. De databank raadplegen wij wanneer we met de gemeente in gesprek gaan over dit onderwerp. Zo gaat jouw ervaring niet verloren en kunnen we jouw tips en ervaringen meenemen in onze adviezen.

Meer informatie?

Weet je niet zeker of je hier ervaring mee hebt, heb je nog vragen of wil je meer informatie? Dan kan je terecht bij Tynke via 0657693904 of hof@st-alexander.nl

In gesprek over crisishulp

Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen met en mening over crisishulp. Wat ging daarin goed en wat kon beter? Maar ook: is crisishulp wel het goede woord?

Ook spelen er vragen zoals:

  • sluit crisishulp wel aan bij wat jongeren nodig hebben in zo’n situatie?
  • is het niet vervelend als je opeens ergens anders moet verblijven?
  • geven nog meer hulpverleners je niet nog meer stress?

Met de ervaringen en tips die jullie meegeven kunnen we de gemeente Amsterdam laten zien waar jongeren in een crisissituatie mee te maken krijgen, wat daarin helpt en wat daarin beter kan.