Op donderdag 9 september organiseerden wij een jongerentafel op verzoek van wethouder Kukenheim over (v)echtscheidingen. Hoe is het voor een kind of jongere als je ouders gaan scheiden en dat niet makkelijk gaat? Wat merk je daarvan? Maar ook: waar heb je dan wat aan, wat helpt? Benieuwd naar hoe de jongerentafel is verlopen? Lees hier het verslag.

Gemist?

Je kan jouw ervaring en wensen nog steeds meegeven. Wij plaatsen jouw ervaring dan met jouw toestemming in onze databank met signalen. De databank raadplegen wij wanneer we met de gemeente in gesprek gaan over dit onderwerp. Zo gaat jouw ervaring niet verloren en kunnen we jouw tips en tops meenemen in onze adviezen.

In gesprek met wethouder Kukenheim

Tijdens een jongerentafel vertellen jongeren in een besloten en rustige setting aan de wethouder over hun ervaringen. Er zijn vaak ook een aantal ambtenaren van de afdeling Jeugd die meeluisteren.

Iedereen wordt uitgenodigd te luisteren met hoofd (kennis/ideeen), hart (gevoel) en handen (actie/doen). Dat schept ruimte om ook te mogen voelen.

Pas als alle jongeren rustig hebben kunnen vertellen, reageert de wethouder en ontstaat er een gesprek.

Vaak eten we van tevoren samen om elkaar een beetje te leren kennen.

In 2021 waren de jongerentafels online, dit is de eerste keer dat we elkaar weer in het echt gaan zien en ontmoeten.