Jongeren uit onze adviesgroep aan het woord:

“Het sprak mij aan omdat ik met mensen in gesprek kon die meer en andere ervaringen in het leven hadden dan ik én dat ik ook mijn mening en ervaring aan hen kon laten horen. Het is leuk om te zien hoe verschillend mensen ergens over kunnen denken.”

“Ik vind het Jeugdplatform echt super leuk, omdat je er heel veel leert. Je mag meepraten en je mening wordt écht op prijs gesteld. Het is ook super gezellig, omdat je ook gezellig met elkaar eet en de sfeer is ook gezellig!”

“Van sommige dingen weet ik wel zeker dat we invloed hebben gehad, zoals bij de werkgroep Privacy. Ze hebben toen hele teksten op de website aangepast op aanraden van de jongeren en nu is het korter én makkelijker te begrijpen.”

Lijkt het je wat?

Heb jij ook ideeën over hoe hulp en zorg voor kinderen en jongeren verbeterd kan worden? En wil je daarover in gesprek gaan met andere jongeren, ouders en professionals? Word dan lid van de Adviesgroep van het Jeugdplatform!

Wij organiseren allerlei activiteiten om jongeren aan het woord te laten over belangrijke onderwerpen die met jeugdhulp en passend onderwijs te maken hebben. Als lid van onze adviesgroep kan je regelmatig meepraten op de maandelijkse vergaderingen in een vaste groep, maar je kan ook deelnemen aan trainingen, uitjes en werkbezoeken. En natuurlijk kan je net zoals alle Amsterdamse jongeren en ouders in de stad ook meedoen met de themabijeenkomsten. Meer informatie over wat wij bieden, wie wij zoeken en wat wij verwachten vind je in de vacature.

Kennis maken

Als je je hebt aangemeld voor de adviesgroep plannen wij een afspraak met je in om kennis te maken. Dan vertellen we je graag meer over het Jeugdplatform, onszelf en de adviesgroep. En wij zijn ook benieuwd naar jouw motivatie en ervaring met jeugdhulp en/of passend onderwijs. Je hoeft dus geen sollicitatie- of motivatiebrief te schrijven, dat bespreken we allemaal tijdens onze eerste kennismaking.

Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten!