Als lid van onze adviesgroep word je onderdeel van een diverse en gezellige groep die één keer per maand samenkomt. Je kan delen hoe jij de hulp hebt ervaren en ideeën meegeven over hoe de hulp verbeterd kan worden. Samen met andere jongeren en ouders adviseer je de gemeente daarover. De gemeente leert van jou en jij leert van andere jongeren en ouders in de groep.

De adviesgroep

De Adviesgroep heeft een formele adviesfunctie aan de gemeente Amsterdam. Dat betekent dat als wij een advies geven, dat zij daar serieus naar moeten kijken en op moeten reageren.

De adviesgroep wordt ondersteund door een team van ondersteuners. Zij helpen je om mee te kunnen praten en je verhaal goed over te brengen. Bijvoorbeeld door creatieve werkvormen, zoals stellingen, posters en spelvormen.

“Ik heb wel een mening, maar vond het eerst een beetje eng om te vertellen. Maar nu vertel ik mijn mening makkelijker. Dat komt doordat ik mij serieus genomen voel en er echt iets mee wordt gedaan.” – Kadi (21 jaar)

Leerzaam en gezellig

De gemeente leert van jou en jij leert van anderen uit de groep. Van onze jongeren horen we dat ze het vooral fijn vinden dat zij zich begrepen voelen in de adviesgroep, omdat iedereen in de groep te maken heeft met hulp. Ook organiseren wij uitjes en kan je voor elke vergadering gezellig samen eten. Zo leer je elkaar beter kennen en wordt het makkelijker om jouw eigen ervaring en mening te delen.

“Mooi om te zien dat je kan delen wat je zelf hebt meegemaakt. Je leert van andere mensen en van situaties waar je zelf nooit aan had gedacht” – Aïsha (19 jaar)

Lijkt het je wat?

Heb jij interesse in de adviesgroep en herken jij jezelf in de vacature? Word dan lid van onze adviesgroep! Via de knop hieronder kan jij je aanmelden. Voor meer informatie kan je terecht bij Zarina via 0683531807 of zarina@jeugdplatformamsterdam.nl

Als je liever niet in een vaste groep wilt meedoen, maar wel jouw ervaring en mening wil delen zijn er ook andere opties. Je kan 1-op-1 met een ondersteuner in gesprek. Daarvoor kan je ook contact opnemen met Zarina. Wij organiseren ook regelmatig themabijeenkomsten. Houd daarvoor onze activiteitenagenda in de gaten. Er komt ongetwijfeld een thema voorbij dat je aanspreekt!

Kennis maken

Na het aanmelden plannen wij een kennismakingsgesprek met je in. Dan vertellen we je graag meer over het Jeugdplatform, onszelf en de adviesgroep. En wij zijn ook benieuwd naar jouw motivatie en ervaring met jeugdhulp en/of passend onderwijs. Je hoeft dus geen sollicitatie- of motivatiebrief te schrijven, dat bespreken we allemaal tijdens onze eerste kennismaking. Je mag ook iemand meenemen als je dat prettig vindt.

Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten!