Jeugdplatform op de JIJ voor de Jeugd Week

13 november 2021

Van 8 t/m 11 november was de “JIJ voor de Jeugd Week. Vier dagen vol workshops, TED Talks en webinars over de resultaten en uitvoering van de transformatie van de jeugdhulp in Amsterdam-Amstelland. Ook het Jeugdplatform Amsterdam was hierbij aanwezig.

Zo zat Kati donderdagochtend aan tafel met wethouder Kukenheim. Het was een mooi open dialoog met professionals, ervaringsdeskundigen en de wethouder. Op de vraag of er nog iets te wensen valt, antwoorde Kati mooi: “De hulp die een jongere krijgt is zo goed als de hulpverlener gefaciliteerd wordt die hulp te bieden. Is er ruimte? Is er steun? Want pas dan kunnen er mooie dingen gebeuren. En die ruimte en steun voelen en pakken.. daar kunnen nog stappen in gezet worden. Maar: het begin is er.” Kijk hier het hele gesprek: Ronde Tafel Gesprek – JIJ voor de Jeugd

Wethouder Kukenheim met Kati Varkevisser en Jenny Getz

Ook faciliteerden wij een workshop waarin we het Jeugdhulp Memoryspel speelden, samen met professionals en ervaringsdeskundigen. Door het Memoryspel te spelen wissel je met elkaar uit wat opvoeders en jongeren belangrijk vinden in de jeugdhulp. En reflecteer je als professional hoe jij daar invulling aan geeft binnen je werk.

Het was een mooie dag vol uitwisseling. Door met elkaar in gesprek te gaan over de jeugdhulp, maken we het stap voor stap een beetje beter.