Op bezoek bij de gemeente

5 april 2022

Wij gaan regelmatig langs bij de gemeente om te laten zien dat wij er zijn en mee te geven dat het belangrijk is om de stem van jongeren en ouders mee te nemen in het maken van beleid. Na twee jaar afstand mochten we weer langskomen bij een overleg van de afdeling Jeugd binnen de gemeente.

Persoonlijkere jeugdhulp

Toen we aan onze leden vroegen wat zij graag verbeterd zien in de jeugdhulp kwam daaruit vooral naar voren dat ze graag willen dat de jeugdhulp persoonlijker wordt. Tijdens het afdelingsoverleg presenteerde een jongere uit onze adviesgroep het manifest dat wij daarover hebben gemaakt. Daar willen wij graag samen met de gemeente naartoe werken.

De poster hebben we meegegeven aan de gemeente om op te hangen in het gebouw waar zij werken, zodat ze de wensen en behoeften van jongeren en ouders niet uit het oog verliezen. Lees hier de online versie van het manifest.

Een persoonlijk verhaal

Het leven met een beperking kan een grote uitdaging zijn. Niet alleen door eigen beperkingen, maar ook door vooroordelen van anderen. Een jongere uit onze adviesgroep deelde haar verhaal hierover. Voor haar werkt passend onderwijs, maar de weg naar passend werk is nog een uitdaging. Wat haar in de weg zit zijn de vooroordelen van anderen, waardoor zij niet dezelfde kansen krijgt als een jongere zonder beperking. Kijk naar ieders kracht en wees bewust van de gevolgen van jouw vooroordelen. Lees hier het ervaringsverhaal.