De eerste twee maanden van de coronacrisis

Mei 2020

Signalen

Sinds maart 2020 heeft de corona-epidemie een grote impact op ons leven. In de eerste twee maanden hebben we in de gaten gehouden hoe jongeren en opvoeders de crisis beleefd hebben. Zij geven ook tips mee ter verbetering.

April 2020

Sinds 15 maart zijn scholen, verenigingen, cafés en bioscopen dicht en gelden allerlei coronamaatregelen, zoals zo veel mogelijk thuisblijven en anderhalve meter afstand houden. Wat is het effect hiervan op jongeren en ouders in Amsterdam? De coronamaatregelen hebben een grote impact. Zo zijn sommigen bevraagden bang om ziek te worden en om hun kwetsbare familieleden te besmetten. Veel jongeren vervelen zich en missen hun leeftijdsgenoten.

Mei 2020

Hoe gaat het nu met jongeren en ouders in de tweede maand van de coronacrisis. Scholen zijn gedeeltelijk geopend en ook andere maatregelen versoepelen, maar we zijn er nog lang niet. Jongeren vinden online afspreken in de hulpverlening nog best lastig. Ook zijn er zorgen over intakes en behandelingen die worden uitgesteld. Ondersteun ouders bij het geven van thuisonderwijs en informeer duidelijk over wijzigingen.