Jaaroverzicht 2021

26 januari 2022

Ook in 2021 hadden we nog te maken met corona dat de veerkracht van jongeren en ouders op de proef stelde, en hebben we elkaar veel te zelden ‘live’ kunnen spreken. Toch hebben we – vaak online – mooie bijeenkomsten kunnen organiseren en advies kunnen geven. In dit overzicht delen wij graag onze 5 hoogtepunten uit 2021.

De belangrijkste signalen

In 2021 gingen de belangrijkste signalen over de gevolgen van corona, omgaan met elkaar (bejegening), overgang naar volwassenheid en het jeugdstelsel. Hier kan je daar meer over lezen.

Adviesgroep

Na lang online vergaderen waren we wel toe aan elkaar weer live zien. In augustus organiseerden we een teambuildingsdag bij PLLEK dat in het teken stond van elkaar leren kennen en je prettig voelen in de groep. Ook in november konden wij gelukkig nog live bij elkaar komen en kregen we bezoek van wethouder Simone Kukenheim. De leden waren erg onder de indruk van deze dag en we hebben de wethouder 5 punten meegegeven waar wij graag over in gesprek willen. Hier kan je meer lezen over het bezoek van de wethouder.

Het jeugdstelsel

In 2021 gebeurde er veel in de ontwikkeling van het jeugdstelsel. We hebben advies gegeven over onze visie bij kwetsbaarheid en normaliseren, geadviseerd op de wijzigingen in de Verordening Zorg voor de Jeugd en nadere regels en zijn daarna betrokken bij het maken van beleidsregels voor de jeugdhulp. Met dank aan alle signalen die wij krijgen van jongeren, ouders en professionals.

Jongerentafel (V)echtscheidingen

Het is altijd bijzonder om een jongeren- of oudertafel te organiseren, omdat de verhalen van jongeren en ouders en elkaar begrijpen centraal staan. Jongeren voelen zich vaak alleen en niet serieus genomen in een scheiding. Een nare scheiding is er ook niet ineens en de gevolgen zijn ook niet ineens weg. De wethouder was dankbaar voor de openheid en bewonderde de veerkracht van de jongeren. Hier kan je meer lezen over de tips die jongeren hebben meegegeven.

Nieuw logo, huisstijl en website

Het zal je niet zijn ontgaan, maar in 2021 hebben we natuurlijk ook onze nieuwe logo, huisstijl en website gelanceerd! En daar zijn we heel blij mee. De nieuwe kleuren passen veel beter bij ons en de website heeft allerlei nieuwe functies die het makkelijker maakt om informatie te vinden en met ons in contact te komen.