Nieuwe wethouder op bezoek

Wethouder Marjolein Moorman kwam op 11 oktober op bezoek bij onze adviesgroep. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen is zij de nieuwe wethouder die over jeugd en onderwijs gaat. We hadden haar uitgenodigd om kennis te maken, uit te wisselen over waar wij mee bezig zijn en hoe we goed kunnen samenwerken.

We begonnen met een vrolijke kennismakingsronde met vragen uit onze vissenkom. Alleen al daarvoor wilde Marjolein nog eens langskomen. Ze was benieuwd naar nog meer onverwachte vragen!

We gaven een presentatie over vijf aandachtspunten van de adviesgroep en daaruit ontstond een levendig gesprek over preventie, hoe de kwaliteit van zorg te controleren en over kinderen die niet kunnen deelnemen aan het regulier onderwijs.

De wethouder vroeg ons om haar vooral goed scherp te houden over de problemen in de jeugdhulp en het passend onderwijs. Ze nodigt ons uit om haar vooral ongevraagd te adviseren over onderwerpen waar we ons zorgen over maken. En ze vroeg ons om haar op haar eventuele blinde vlekken te wijzen. Dat wil zeggen, haar op zaken te wijzen die ze ongewild over het hoofd ziet of niet opgemerkt heeft. We hebben afgesproken om minimaal drie keer per jaar bij elkaar te komen en weten elkaar te vinden bij actualiteiten.