Introductie Mentale gezondheid

Overzicht: adviezen & activiteiten

Aandacht voor mentale gezondheid vinden wij erg belangrijk. Want als je lekker in je vel én hoofd zit, functioneer je beter, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je problemen beter de baas. Het is een thema dat regelmatig terugkomt bij het Jeugdplatform.

5 meest recente adviezen & acties

Advies over Normaliseren (2021)
De gemeente Amsterdam vindt het belangrijk dat alle Amsterdamse kinderen zo normaal mogelijk kunnen opgroeien. Maar wat is een ‘zo normaal mogelijk’ leven eigenlijk? En wat vinden jongeren en ouders belangrijk hierin? Dit hebben we onderzocht en in dit advies verwerkt.

Advies Kwetsbaarheid (2021)

De gemeente Amsterdam vindt het belangrijk dat ‘de meest kwetsbare jongeren’ goed geholpen worden. Maar wat is kwetsbaarheid, wanneer ben je kwetsbaar en wie bepaalt dat? Samen met jongeren en ouders hebben we het begrip kwetsbaarheid verkent en onze visie daarop verwerkt in dit advies.

Advies over Preventie (2021)
In dit advies delen wij onze visie op preventie. Er is al langere tijd een trend te zien van het stijgende aantal jongeren die jeugdhulp nodig hebben en de wachtlijsten die daardoor ontstaan. Om te voorkomen dat jongeren buiten de boot vallen is goede inzet op preventie belangrijk en onvermijdelijk.

TEDx Amsterdam Salon: de mens achter het label (2020)

Veel jongeren hebben te maken met stereotypen en ‘labels’ die zij opgeplakt krijgen. Het wordt tijd om naar de mensen achter het label te kijken. Wie zijn dat en hoe gaan zij met hun label om? Jeugdplatform Amsterdam heeft samen met StigMAG een online TEDx bijeenkomst georganiseerd.

Zorg en ondersteuning aan jongeren en ouders van kinderen met autisme en hoge intelligentie (2020)

We horen steeds meer geluiden van deze groep jongeren en ouders over dat de hulpbehoefte niet goed wordt ingeschat en er aanbod en expertise mist. Ook in de samenwerking tussen onderwijs en zorg lijken zaken niet goed op elkaar aan te sluiten. Dit was aanleiding om hier verder onderzoek naar te doen.

Klik hier om naar onze andere adviezen en documenten over Mentale gezondheid te gaan.

Misschien vind je dit ook interessant