Thema’s waar we mee bezig zijn (geweest)

Adviezen, resultaten en meer

Introductie Corona

Overzicht: adviezen & activiteiten

In 2020 zette Corona plotseling ons leven op z’n kop. Alle maatregelen die volgden hadden grote invloed op ons dagelijks leven. Thuis, op school, onze vrije tijd, de hulp die we kregen. Het Jeugdplatform bleef regelmatig met jongeren en ouders in gesprek over hun ervaringen.

Lees meer

Het afgelopen half jaar hebben we weer onze oren en ogen open gehouden voor het verzamelen van signalen over wat er speelt in de stad op het gebied van jeugdhulp en passend onderwijs. Dit zijn de top 5 onderwerpen waarover wij in de periode januari t/m juni 2022 signalen hebben opgevangen: jeugdbescherming, wachten op jeugdhulp, passend onderwijs, corona en preventie.

Lees meer

Om advies te kunnen geven vanuit het perspectief van kinderen, jongeren en ouders verzamelen wij signalen uit de stad over jeugdhulp en passend onderwijs. In 2021 gingen de belangrijkste signalen over de gevolgen van corona, bejegening, overgang naar volwassenheid en het jeugdstelsel.

Lees meer

Jong in coronatijd

Juli 2021

Na de vorige enquête in september 2020 hebben we u geïnformeerd over de gevolgen van de eerste lockdown op de hulpverlening voor jongeren in Noord-Holland. Voor deze enquête hebben we niet alleen gevraagd naar de hulpverlening, maar ook naar de gevolgen van de tweede lockdown voor hun mentale veerkracht. Je leest hier de belangrijkste resultaten.

Lees meer

Vanaf 1 maart 2021 mochten jongeren weer voor één dag per week fysiek naar school. Toch betekent dat, dat het grootste deel van het onderwijs nog steeds online wordt gegeven. Veel jongeren, maar ook docenten, struggelen hiermee. En daarom heeft de Adviesgroep van het Jeugdplatform een lijstje met tips en aandachtspunten opgesteld.

Lees meer

Sinds maart 2020 heeft de corona-epidemie een grote impact op ons leven. In de eerste twee maanden hebben we in de gaten gehouden hoe jongeren en opvoeders de crisis beleefd hebben. Zij geven ook tips mee ter verbetering.

Lees meer